Följande utställare finns på plats på mässan i Borås 21-22/11:

Alminia

Anna Hallgren

Budeye

Borås Stad

Cadiform

Cado

DVT Assistans

Funktionsrätt Borås

Funktionsrätt Västra Götaland

Guldmann

Hags

Hand i hand
Personlig assistans när den är som bäst

Humana Personlig Assistans
Av alla assistansbolag har flest valt Humana. Själva anger kunderna att det är tryggheten som är skälet. Tryggheten kommer av en nära kontakt med teamet runt dig och en bred kompetens kring diagnoser och funktionsnedsättningar. Dessutom har Humana lång erfarenhet i branschen med viktig kunskap om lagar och regler. Kring dig finns engagerade medarbetare som vill göra skillnad i din vardag. Läs mer om vad Humana erbjuder.

Hela Sveriges Assistans

Högskolan i Borås

Inerventions

Knop Rehatek

Kvistberga

LIB Luck- och inredningsbolaget
Bostadsanpassning är en utmaning som vi gärna delar med våra kunder. Vid planeringen tillför vi produkter, koncept och kompletterande tjänster. I samarbetet prioriterar vi de åtgärder som ger störst nytta i förhållande till kostnaden för att utföra dem. Idag levererar vi köksförnyelse och badrumsinredningar med optimalt utnyttjande av befintliga utrymmen. Vår målsättning är att göra bostadsanpassning lika långsiktigt lönsam för våra kunder som för samhället i stort. I vår monter kommer vi att visa upp bl.a. Ergo elevbord. Elevborden i Ergo-serien lämpar sig lika väl för studier som för spel, lek och ett mellanmål. Bordets skiva kan vinklas uppåt helt eller delvis för att förenkla läxläsning och skrivarbete. Nerfällt erbjuder bordet gott om utrymme för fritidsaktiviteter. Höjden justeras enkelt med vev till rätt höjd för stol eller rullstol (höjd 560 x 900 mm)

Matting

Marks kommun

Medi Sweden
I vår monter visar vi hjälpmedel för på- och avtagning av kompressionsstrumpor för arm och ben med öppen eller sluten tå. Vi har marknadens bredaste sortiment och visar gärna vilket hjälpmedel som passar dig bäst.

Mondian
Ett MONDIAN Tyngdtäcke hjälper människor att slappna av och komma till ro. Stimulansen från tyngden och kedjorna hjälper kroppen att släppa spänningar samt minskar oroliga tankar, stress och ångest. Vill du prova hur din kropp reagerar på ett Tyngdtäcke. Besök oss i vår monter på mässan Funka för livet i Kalmar.

Molico 
Visar upp sin JOYY PT ONE, som Segway fast sittande, anpassad för rörelsehindrade. 

Nationellt kompetenscentrum anhöriga

Novato medic

OMK

Svenska service- & signalhundsförbundet

Starmobility

Svensk Tillgänglighet

Parasport Sverige

Perago

Projekt StrÅng
Projekt StrÅng ”Stress- och ångesthantering för personer med rörelsenedsättning” är ett treårigt projekt som drivs av Bräcke diakoni och finansieras av Arvsfonden. Projektet samarbetar med Unga Rörelsehindrade Göteborgsklubben.

Under projekttiden har vi samtalat och diskuterat erfarenheter av stresshantering samt anordnat stresskurser för personer med rörelsenedsättning. Stresshanteringsmetoderna har anpassats tillsammans med målgruppen så att de fungerar för personer med varierad rörelseförmåga. Denna kunskap har nu sammanställts i en bok: ”Jag vill bara leva mitt liv” – stresshantering för dig med rörelsenedsättning, som i första hand vänder sig till personer med rörelsenedsättning, men även till anhöriga eller de som arbetar inom området. Boken innehåller olika metoder, övningar och idéer för hur stress kan hanteras.

Vi kommer att berätta om och visa boken i montern och vi hoppas att den kan ge inspiration till nya tankar samt en mer avstressad tillvaro!

 

Riksfärdtjänsten/Teletal

Unga funkisar

Vela

Västra Götalandsregionen

Wolturnus

Ädelfors Folkhögskola

Ädelfors folkhögskola ligger i den gamla kurorten Holsbybrunn på småländska höglandet i Vetlanda kommun. Sedan drygt 25 år är skolan anpassad för funktionsnedsatta personer.

Genom Ädelfors folkhögskolas tillgänglighet har vi möjlighet att erbjuda kortkurser och konferenser till grupper med funktionsnedsättning. Allt i en inspirerande och naturskön miljö med Småland utanför knuten.

Ädelfors folkhögskolas målsättning är att vara den alternativa, attraktiva och anpassade mötes- och kursplatsen för intresse- och folkrörelseorganisationer.