Eric Bergström

- Ett knäpptyst helvete

 

Eric, som föddes med namnet Jonathan, var den stammande killen som alltid var blygast i klassen. När det var dags att läsa högt eller stå framför klasskamraterna gömde han sig på toaletten eller låtsades vara sjuk. Idag föreläser han för hundratals personer åt gången med en brinnande vilja att berätta hur det är att vara den osynliga personen i gruppen, som finns där någonstans i bakgrunden och vilka konsekvenser det får i livet.

Vid 20 års ålder, år 2010, bytte han namn i samband med starten på universitetet. Ett val som då var helt styrt av rädslan för att stamma och att göra bort sig inför andra. Några år senare nådde han botten när ångesten hade total kontroll över hans liv - vilket också skulle bli vändningen mot ett friare liv.

Idag driver Eric företaget Ångestskolan, vars pedagogiska filmer om psykisk ohälsa har fått mycket stor spridning på sociala medier. Dessutom gör han det som i många år sågs som ett omöjligt uppdrag - att inspirera med sin historia om psykisk ohälsa från scenen. Skolor, föreningar, företag och organisationer har alla tagit del Erics upplevelser som hittar en stor igenkänningsfaktor bland publiken.

Vad de som lyssnat på Eric säger om hans föreläsningar:

"Jag skulle varmt rekommendera honom då den psykiska ohälsan ofta tabubeläggs och behövs tas upp i ljuset och Eric informerar väl om det. Föreläsningen kan hjälpa många som lider i hemlighet"

"Varmt rekommenderad. Relaterbar och nyttig föreläsning även om man inte är i kontakt med fobier"

"Boka honom, oerhört nyttigt prat om något som berör otroligt många, men som få vågar ens prata om"


Du kan läsa mer om Eric på  www.angestskolan.se